вівторок, 13 листопада 2012 р.

На хвилях кольору



Саме під такою назвою 1 листопада відкрилась виставка живопису двох молодих і талановитих художників – Анни Сушарник та Дмитра Кравця. Урочисте відкриття відбулось у виставковій залі Кам’янця-Подільського, що на Соборній.
 
Привітати з такою визначною подією у житті двох юних авторів прийшло чимало людей – член Національної спілки художників України, старший викладач кафедри мистецьких дисциплін КПНУ ім. Івана Огієнка А.О. Штогрин, мистецтвознавець В.Ф. Чайка-Фесенко, друзі, родичі та справжні поціновувачі живопису.

Несподіваним сюрпризом для Дмитра Кравця стало привітання учениць Кам’янець-Подільської ЗОШ №10, членів шкільного європейського клубу “Меридіан” Уляни Сорюк та Анастасії Федусь. Дмитро, як виявилося, не очікував отримати подібне привітання – від учениць своєї рідної школи, яку завершив у 2007 році. У подарунок одинадцятикласниці презентували Дмитру один із його перших полотен, яке він створив у шкільні роки.

У виставковій залі автори представили роботи 2010-2012 рр. Натюрморти та пейзажі просто вражали яскравістю кольорів, грою світла та тіней, чіткістю форм та достовірністю зображеного.

Візитівкою виставки став портрет бабусі з чорною кішкою на руках, створений Анною Сушарник. Саме ця робота привернула найбільше уваги мистецтвознавців, представників ЗМІ та кам’янчан.

Андрій Павловський

0 коментарів:

Дописати коментар