вівторок, 21 жовтня 2014 р.

Моя земля – земля моїх батьків


DSCN9982

Зустріч з членами поетичного клубу «Ліра»
На струнах «Ліри» граємо ми всі,-
Життя святим натхненням оповите,-
І наша творчість в силі та в красі,
Мов Щастя птах, летить по білу – світу.


Людмила Кур’ян.

Такими рядками 16 жовтня 2014 року розпочалась творча зустріч «Моя земля – земля моїх батьків» з душевними неординарними особистостями, членами поетичного клубу «Ліра» - Людмилою Кур’ян, Марією Гавриловою, диктором радіо та декламатором Павлом Тихоновим з учнями 11 класу (класний керівник Ольга Нетяга), яку організували бібліотекарі з бібліотеки – філії №7 Надія Присяжнюк, Оксана Маркітан та шкільний бібліотекар Ольга Потапова.

Метою заходу було виховання почуття любові до Батьківщини, почуття патріотизму, познайомити з творчістю кращих авторів чиє життя і літературний розвій припадає на ХХІ століття і пов’язане духовно з Поділлям.

На початку зустрічі бібліотекарі надали інформацію присутнім коли вперше задзвеніли поетичні струни клубу «Ліра», познайомили з творчістю кам’янецьких поетів.

Були продекламовані вірші Людмилою Кур’ян «Україна», «Ода Кам’янцю – Подільському», Павло Тихонов прочитав «Дождь тушит свечи восковые» та інші, Марія Гаврилова зачитала свої вірші присвячені нинішнім подіям в державі – «Запитав мене онук», «Листи».

Доповненням до заходу була організована книжкова виставка « Колоски з подільської літературної ниви ».

Літературно-патріотична година спонукала учнів до патріотичного почуття за свою рідну Батьківщину, землю своїх батьків, любові за її свободу.

Захід завершився рядками з вірша «Листи» Марії Гаврилової:

Бережіть Україну, свого серця перлину,
Бережіть Україну Україна це ви!
Бережіть Україну, мову, неньку, родину,
Бережіть Україну Україна це ми.
Україна всі ми!!!

0 коментарів:

Дописати коментар