вівторок, 21 вересня 2010 р.

На розмову з... портретом

XVII Міжнародному фестивалі дитячої творчості, телебачення та преси «Золота осінь Славутича»

На запрошення оргкомітету
XVII Міжнародного фестивалю дитячої творчості, телебачення та преси «Золота осінь Славутича» прес-центр газети «Шкільний вісник» ЗОШ №10 з 16 по 20 вересня перебував у наймолодшому місті України Славутичі, де і проходив фестиваль. Прес-центр представляли: юнкор Олександра Хітрова та редактор Антон Шелест під керівництвом заступника директора з виховної роботи Людмили Сафранкової та педагога-організатора Андрія Павловського.

Як усі учасники фестивалю, наш прес-центр з виконаним домашнім завданням переступив поріг гостинного Палацу дитячої творчості
міста Славутича.

І завертілася фестивальна карусель…

Один захід змінювався іншим, враження сумувалися, множилися і ділилися, а в душі все відчутніше давало про себе знати якесь “тремоло”. Причина нашого хвилювання - в очікуванні журналістського завдання – найбільш складної частини фестивальної програми, яке слід було виконати і цим переконати хоча б самих себе, що ми чогось варті на стезі юних кореспондентів.

Конкурсне завдання, яке було обране шляхом жеребкування, полягало у написанні статті на тему «Розмова з портретом». Також додаткові бали можна було отримати за написання статей на три спец теми: «ЧАЕС між фактами та домислами», «Інтернет – територія необмежених можливостей» та «Чи існує майбутнє у чорнобильського майданчика»?

«Розмову з портретом» ми присвятили людині з
  вольовим обличчям, впевненим поглядом , лідерським характером, щирим, доброзичливим, сповненим тепла і турботи, не знаючи, що це був портрет мера міста Славутича Володимира Петровича Удовиченка. Коли дізналися, то радості і тривозі не було меж. Адже потрібно було взяти в нього інтерв’ю. Але, як виявилося, в питаннях, які стосуються дітей та їх проблем у Володимира Петровича нема ніяких перешкод. Він нам приділив багато уваги. Працювати з цією людиною було надзвичайно просто та цікаво. Ми були приємно вражені, що Володимир Петрович бував у нашому місті, знає особисто Анатолія Макаровича Нестерука і передав йому найщиріші вітання та побажання.

Два дні плідної та клопіткої праці принесли свої результати. Серед 22 команд шкільної преси з Росії, Молдови та країн Прибалтики ми здобули почесну ІІІ сходинку призерів фестивалю і нагороджені відповідним дипломом, медалями та цінними призами. Також у спец темі «Інтернет – територія необмежених можливостей» ми увійшли у трійку лідерів.

Церемонія нагородження минула швидко і вже наступного ранку ми попрощалися з містом, з фестивалем, з новими друзями. Але це ненадовго — лише на один рік. І ми знову повернемось, щоб ще раз пережити незабутні враження від фестивалю та зустрічі з наймолодшим містом України, містом Білого Ангела - Славутичем.

Текст та фото прес-центру газети «Шкільний вісник»

0 коментарів:

Дописати коментар