середу, 15 вересня 2010 р.

Юний скульптор


Афанасенко Мирослав

14 вересня у приміщенні нашої школи відкрилась виставка юного скульптора Афанасенка Мирослава, який виготовляє свої фігури з… пластиліну.

Про таке захоплення семикласника усі знали давно, проте мало хто бачив його роботи, оскільки хлопець не любив вихвалятися і вважав, що це просто хобі, яке не варте громадської уваги. Але прохання однокласників взяли гору і виставка відбулась.
 
Кожна із створених фігур чи композицій Мирослава має свою історію. Одна доволі проста, а інша – просто зачаровує своєю неймовірністю. Та й ніхто б не міг подумати, що семикласник зумів відшукати та вибрати такі цікаві сюжети для своїх витворів. Мало того – деякі з робіт настільки мініатюрні, що на долоні творця вони виглядають зовсім крихітними.

Проте не за віком серйозний погляд хлопця та надзвичайні історії виникнення його творінь не залишає нікого байдужим. Та ніхто так добре не розповість про враження від побаченого, як ті, що відвідали виставку – учні школи.


Це просто краса. Я нічого красивішого не бачив. Ніколи не думав, що Мирослав таке вміє. Він нас вразив своїми творіннями. Він зробив корабель, який для мене став справжнім витвором мистецтва.
Федчишин Богдан

Дуже гарна робота маленького, але великого у своїй справі майстра. Афанасенко Мирослав здивував нас своєю роботою. Він любить свою справу і весь свій вільний час приділяє тільки їй.
Андрій Кучинський

Тільки-но я зайшла у виставкову залу, як побачила щось неймовірне. Фігурки зліплені із звичайного пластиліну нагадували реальність. «Хіба таке може зробити звичайний хлопчик»? – з великим здивуванням подумала я. Мініатюрні солдатики були ніби справжні. Мені навіть здалося, що вони ворушаться. Просторі мури замку та паруси корабля просто зачарували. Це диво!
Вікторія Ковальова

Мені сподобалася виставка цього надзвичайно талановитого хлопчика. Його пальці немов якийсь механізм, який запрограмований робити такі гарні фортеці, кораблі, казкових героїв. Його витвори мистецтва не залишили мене байдужим.
Олександр Земляк

 

№1

№2

№3

№4

№5

Виставка

Виставка

Виставка
 

P.S. Усім бажаючим юний скульптор пообіцяв виліпити ексклюзивний сувенір. Але тільки за однієї умови – якщо ви принесете шматочок пластиліну.

Текст: Андрій Павловський | Фото: Аня Мартинович

0 коментарів:

Дописати коментар