середу, 15 вересня 2010 р.

Хочу бачити світ щасливим!


Щастя (http://ladysurf.org)

Що таке щастя? Це питання турбувало багатьох вчених та філософів впродовж багатьох віків та століть. Та не кожен із них міг дати щастю конкретного пояснення.

З цим запитання ми звернулись до наших учнів. Найкращі думки з цього приводу пропонуємо до вашої уваги.

Усім нам дано життя. Життя, яке ми маємо прожити до кінця у цьому світі, використовуючи якомога більше можливостей, що дає нам доля. Ми живемо, як нам здається, у чудовому світі, який водночас і прекрасний, і сповнений людського суму і горя.

Авжеж, усі ми можемо бачити наш світ щасливим, і я не виключення. Але що таке щастя? На мій погляд, щастя – це коли немає на землі війн, немає вбивств, немає невиліковних хвороб, горя і бідноти, сварок між людьми. Звичайно, не може бути все в ідеалі, але, якщо кожна людина докладе якихось зусиль і стане відноситись краще до інших, говорити ввічливі слова, то усе це зробить світ хоч на краплину, але, все ж таки, кращим.

Тож будемо діяти разом, то ж здійснимо спільну мрію, то ж докладемо зусиль! Зробімо наш світ щасливим!

Катя Поліщук, 8-Б

…Бачити світ щасливим, на мою думку, хоче кожен із нас. Та щастя в світі не лише в злагодженій роботі вищих станів країн, а й у самому простому: кожному подиху вітру, що так ніжно колише усі дерева і трави, у ранній росі, на яку своїми крихітними ніжками стає маленьке дитя, у весняному рясному дощі, у веселці, що яскраво виблискує в тумані після дощу та у ясному сонечку, яке дарує нам наше тепло кожного дня…

Олександра Хітрова, 8-Б

Щастя… Що це?

Для декого – це здоров’я, гроші, а комусь потрібна лише тільки міцна сім’я. На мій погляд, точного визначення щастя не існує. Але можливо зробити світ кращим та щасливішим. Для цього потрібно змінитися лише самому. Іноді варто замислитись який світ ми залишаємо нашим майбутнім дітям, онукам.

Кожен бачить світ по-різному. Для когось наш світ жорстокий. Щодня проливається кров невинних людей. Цей песимістичний варіант мені не надто подобається. Іншим людям наш світ здається райською планетою, що вкрита квітами. Таких людей, на жаль, значно менше. Іноді їм можна позаздрити.

Я думаю, що найкраще бути реалістом. Є світ, є люди, що живуть у ньому і тільки від нас залежить чи зробимо ми його кращим чи гіршим. Людина лише маленький камінець в океані часу, але вона все одно може зробити цей океан трішки чистішим.

Сергій Хепін, 8-А

…Щасливий світ – це порозуміння у суспільстві, відсутність світових війн. Адже війна – конфлікт, в якому страждає багато невинних людей. Вона приносить багато економічних та політичних страждань країнам, втрачається краса світу. Бо світ – це безодня краси: гори, ріки, океани…

Уляна Сорюк, 9-В

Світ стає сумним, сірим і зовсім не цікавим. Батьки все менше приділяють часу своїм, як і маленьким, так і старшим дітям. Їх усе більше і більше цікавить: проблеми на роботі, в політичному світі та в економічному житті.

Я хочу бачити світ щасливим! Хочу щоб люди частіше усміхалися і жартували, хочу щоб арени цирку були переповнені. Дорослі нарешті б перестали змушувати себе працювати на роботі, яка їм зовсім не подобається, а займалися своєю улюбленою справою. Як хочеться, щою мама і тато, приходячи з роботи були радісними і щасливими. Світ повинен бути щасливим. Тож творімо це щастя разом!

Віка Ковальова, 7-А

ЦЕ НАШІ "РЕЦЕПТИ" ЩАСТЯ. А ЯКИЙ ТВІЙ??? =)

                 Текст: Прес-центр "Шкільний вісник" | Фото: http://ladysurf.org

0 коментарів:

Дописати коментар