четвер, 28 жовтня 2010 р.

Шкільна газета - крок до демократії


Семінар "Шкільна газета - крок до демократії"

Саме під такою назвою 8 жовтня в управлінні освіти і науки відбувся семінар-практикум редакторів шкільних газет.

Після реєстрації та огляду виставки газет семінар відкрила методист науково-методичного центру Дюднєва Надія Михайлівна. Вона привітала всіх присутніх з початком роботи прес-центрів в новому навчальному році і познайомила з планом роботи семінару-практикуму.

Логічним та яскравим був майстер-клас від журналіста та директора інформаційного агентства “Вже інфо” Вероніки Власюк, яка наголосила на потрібності та важливості демократії у шкільній пресі. Ілюстрації з власного досвіду та наведення конкретних прикладів довели, що демократія є і має бути в усій пресі, в тому числі і у шкільній. 

Обміном досвіду з присутніми за допомогою мультимедійних презентацій поділились прес-центри школи-інтернату №2, НВК №17 та ЗОШ №10. У виступах вони розповіли про роботу своїх прес-центрів, секрети, помилки та перемоги.

Після виступу шеф-редакторів газет координатор дитячо-юнацьких організацій Марціновська Ірина Петрівна розповіла про можливість співпраці з міськими, обласними та всеукраїнськими виданнями. Так мова йшла про співпрацю з всеукраїнською газетою “Лідер” та “Голос України”. Також Ірина Петрівна нагадала про те, що цього року у юнкорів шкільних видань є можливість поїхати на декілька днів у видавництво “Голосу України” та подивитись як створюється всеукраїнська газета. Допомогти у цій справі пообіцяла власний кореспондент газети “Голос України” нашого міста Віра Філімонівна Шпильова.

Підсумки семінару підвела методист науково-методичного центру Дюднєва Надія Михайлівна, яка ще раз наголосила на тому, що найкраща нагорода для будь-якого прес-центру газети — зацікавленість читачів, а також кореспондентів, які готуючи свої матеріали до друку поринають у сучасні проблеми життя соціуму, отримують змогу реалізувати свої можливості й здібності, ствердитися в реальному житті.

Семінар "Шкільна газета - крок до демократії"

Семінар "Шкільна газета - крок до демократії"

Семінар "Шкільна газета - крок до демократії"

Семінар "Шкільна газета - крок до демократії"

Семінар "Шкільна газета - крок до демократії"

P.S. Відповідальним за роботу семінару-практикуму був наш прес-центр. Таку довіру ми отримали за те, що стали призерами Міжнародного фестивалю дитячої творчості, телебачення та преси “Золота осінь Славутича — 2010” у місті Славутич.

Текст: Андрій Павловський | Фото: Аня Мартинович, Анжела Шимкова 

0 коментарів:

Дописати коментар