пʼятницю, 19 листопада 2010 р.

П'ятірка найкумедніших тварин



Рейтинги, рейтинги, рейтинги… Зараз практично усе залежить саме від них. Їм довіряють, їх проводять, їх вимагають, вони, за думкою багатьох, спрощують життя та дають різноманітні статистичні дані. Ну що ж поробиш, таке зараз життя! У рейтингах є свої плюси і мінуси, але наша розмова зараз не про це. 

Сьогодні ми хочемо представити до вашої уваги п’ятірку найкумедніших тварин, яку ми склали опираючись на опитування учнів нашої школи на основі запропонованих фото. Отже…



П’яте місце у цьому списку посів КАЛІФОРНІЙСЬКИЙ ЗАЄЦЬ. Живе він у США.  І тільки там, де немає лісу: на трав'янистих рівнинах, в посушливих степах і пустелях, у горах. Довжина його тіла сягає 30-60см рідко більше. Він крупніше багатьох своїх родичів. Вуха в нього довгі (не менше 50% довжини тіла ), загострені на кінці. Задні ноги трохи більші від передніх, саме завдяки цьому вони дуже швидко бігають, розвиваючи швидкість до 40км/год. Колір шерсті не змінюється у нього ні взимку, ні влітку. Далеко від місць, де народився, не йде.

Четвертою є ВЕЛИКА ПАНДА. Довжина її майже півтора метра. Вона має масу від 30 до 160кг . На відміну від інших ведмедів має довгий  хвіст, довжиною до 12см. Тіло покрите білою шерстю з чорними плямками навколо очей . Вушка та лапки також чорні. Велика панда живе в листяних та хвойних лісах із густим бамбуковим підліском в гористих місцевостях центрального Китаю, таких як, наприклад, Сичуань і Тибет, на висоті від 1200 до 4000 м над рівнем моря. Загальна площа ареалу їх проживання біля 30 000 км², проте існує думка, що панди живуть на ділянці, що становить не більше 6 000 км².

Велика панда це вимираючий вид, головною загрозою її виживанню є подальша втрата середовища проживання та дуже низький рівень народжуваності, як в неволі так і в дикій природі. Вважають, що близько 1,600 панд досі проживають в дикій природі.

Ну що ж,трійку кращих очолив ХОМЯЧОК. Мила мордочка, короткі лапки, довга шерсть (до 1,8см) переважно білого кольору. Походить з Європи, найбільший представник підродини хом'яків — довжина тіла 15 — 34 см, вага до 600 г. Живе в норах, живиться збіжжям і тому може бути шкідливим для сільського господарства.

Друге почесне місце дісталося ГРЕНЛАНДСЬКОМУ ТЮЛЕНЮ, а точніше малюкам цього виду. Це біленьке створіння із великим носом, круглими очима  дуже зворушливе.

У справжніх тюленей немає вушних раковин, обидві пари кінцівок - ласти, озброєні пазурами; задні направлені назад та використовуються для руху в воді, а на суші не підгинаються вперед та не підтримують масивне тіло.
 
Отже, прийшов час для переможця – ним є ДИКА КІШКА (Мармурова кішка). Мешкає у Південно-Східній Азії. Через невеликий розмір мармурову кішку довгий час відносили до підродини малих кішок (Felinae). Проте після сучасних аналізів ДНК зоологи прийшли до несподіваного висновку, що вона набагато ближче великим кішкам (Pantherinae), таким як леви і тигри. Можливо, вона є сполучною ланкою між обома підродинами. Останнім часом висувалися думки, по яких мармурова кішка близька родичка роду рисей. Мармурова кішка харчується гризунами, особливо з сімейства білячих, жабами, птахами і комахами.

Текст:  Олена Сидорук, Юлія Волкова | Колаж: Андрій Павловський

0 коментарів:

Дописати коментар