вівторок, 7 червня 2011 р.

Звітує "Шкільний вісник"


Підсумки роботи прес-центру "Шкільний вісник" (2010-2011 н.р.)
2 червня у Камнець-Подільській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №10 відбулось підсумкове засідання юнкорів газети «Шкільний вісник» та членів гуртка «Юний журналіст», приурочене Дню журналіста України. На свято до юних акул пера завітали: Віра Шпильова (власний кореспондент «Голосу України» у м. Камянці-Подільському) та Вероніка Власюк (директор інформаційного агентства «ВЖЕ Інфо»: http://novini.net.ua).

А звітувати прес-центру газети «Шкільний вісник» було про що. Навчальний рік для шкільного видання був насиченим:

- участь та перемога у номінації «Преса» (ІІІ місце) на Міжнародному фестивалі дитячої творчості, телебачення та преси "Золота осінь Славутича" (вересень 2010 року);
- участь та перемога у двох номінаціях Другого обласного конкурсу шкільної преси («Гран-прі» отримала друкована газет та Інтернет-видання «Шкільний вісник» (http://visnuk.blogspot.com) І місце у номінації «Найкраща електронна газета);
- участь та перемога (ІІ місце) у Відкритому Кримському Республіканському конкурсі юних журналістів, поетів та прозаїків "Мій голос";
- участь та перемога у номінації «Найкраща електронна газета» на XIV Національному конкурсі шкільних газет.

Окрім того, прес-центр газети «Шкільний вісник» став не тільки активним учасником та переможцем різноманітних конкурсів шкільної преси, а й активно співпрацював із українським телебаченням.

Так, 9 лютого, на базі прес-центру газети «Шкільний вісник» відбулись зйомки програми телестудії «Поділля центр».

А на XIV Національному конкурсі шкільних газет юнкорів «Шкільного вісника» знімали телекамери обласного телебачення «ТАК-TV», який у прямому ефірі висвітлював події конкурсу та церемонію нагородження. І після майже денного перебування в прямих ефірах справжньою, проте приємною несподіванкою стали зйомки інтерв’ю для телеканалу ICTV, яке вийшло в ефір програми «Факти» 17 травня 2011 року.

За плідну роботу та досягнуті результати усі юнкори прес-центру отримали грамоти та набір наклейок газети «Шкільний вісник». А випускниця-юнкор 11 класу Ірина Литвак з рук Віри Філімонівни за дорученням Піклувальної Ради та дирекції Коледжу преси та телебачення отримала сертифікат на безкоштовне навчання у Коледжі преси та телебачення (м. Миколаїв).

Приємним продовженням нагородження юнкорів стала безкоштовна путівка на два тижні у табір ЕНЦУМ (м. Київ) для фотокора Савчука Ярослава, фотороботи якого стали запорукою перемоги своєї школи на Національному рівні у конкурсі «Птах року-2010».

У переддень журналіста України не забули юнкорівці подякувати і своїм старшим колегам – Вірі Шпильовій та Вероніці Власюк – за те, що завжди допомагали та підтримували у юнкорівських починаннях. В знак вдячності гості отримали подяки, квіти та набори наклейок «Шкільний вісник».
Після урочистої церемонії нагородження та підведення підсумків роботи прес-центру газети «Шкільний вісник» відбулась прес-конференція з гостями прес-центру.

Вероніка Власюк:
- Спасибі за вашу зацікавленість професією журналіста. Спасибі за вашу подяку нам. Повірте, вона займає чільне місце серед тих усіх, які ми отримаємо (чи не отримаємо) через те, що відчувається щирість. Ми раді завжди вам допомагати. Ви себе ставите можливо десь на сходинку нижче за нас, але ваша праця не менш важлива ніж наша, бо вона є актуальна, необхідна для ваших однолітків. Тому продовжуйте далі в цьому напрямку працювати, розвивайтесь, прагніть до особистого зростання і у вас все обовязково вийде. І з святом вас, тому що це також ваше, безперечно ваше професійне свято.

Віра Шпильова:
- Дуже люблю бувати в середовищі юнкорів. Одразу молодшаєш на багато років і зростає впевненість у майбутньому. Адже молодь це те, що найщиріше, це те, що гарантує розвиток нашої держави. Сподіваюся, що ви будете кращими за нас. У вас можливостей значно більше. У мої шкільні роки не було Інтернету, телебачення такого як сьогодні, а друкована преса була під пильним оком цензури. Я вам бажаю творчої наснаги, впевненості у своїх починаннях. Звичайно, не всі ви станете журналістами, але я впевнена, що ви будете справжніми патріотами своєї школи, свого “Шкільного вісника”, свого міста і України.

Підсумки роботи прес-центру "Шкільний вісник" (2010-2011 н.р.)
Редактор газети "Шкільний вісник" та президент Учнівської Республіки "Громадянин ХХІ століття" Антон Шелест підписує грамоти для юнкорів
Підсумки роботи прес-центру "Шкільний вісник" (2010-2011 н.р.)
Гості прес-центру "Шкільний вісник" - Вероніка Власюк та Віра Шпильова 
(див. зліва направо)
Підсумки роботи прес-центру "Шкільний вісник" (2010-2011 н.р.)
Нагородження юнкорів
Текст: Андрій Павловський I Фото: Ярослав Савчук

0 коментарів:

Дописати коментар