середа, 6 листопада 2013 р.

Пам'ятати, щоб жити...


Пам'ятати, щоб жити (Дню звільнення України від німецько-фашистських загарбників присвячується...)

28 жовтня Україна відзначила 69-ту річницю визволення України від німецько-фашистських загарбників. 

В цей день ми вшановуємо пам’ять тих, хто загинув у ті страшні часи війни. І хоча минуло майже 70 років, неможливо забути тієї сторінки історії, яка назавжди змінила долі мільйонів – воїнів, партизан, підпільників, простих людей, які боролися проти фашистської чуми.

Не згасає пам'ять про подвиг у душах педагогів та вихованців Кам’янець-Подільської ЗОШ №10. У навчальному закладі з 14 по 24 жовтня проведено декаду виховних заходів, присвячених Дню визволення України. Тематичні виставки літератури «Ще довго в пам’яті болітиме війна», «Дитинство, обпалене війною», виставка дитячих малюнків «Дитинство за колючим дротом», перегляд документального фільму «Вотан», покладання квітів до могил загиблих воїнів-визволителів, привітання учасників бойових дій та інвалідів Великої Вітчизняної війни, лекції та читацькі конференції «Дитинство під чорним крилом війни», «Трагічні сторінки Великої Вітчизняної війни» ще раз нагадали про часи, що відлунюють біллю в серцях поколінь, які ніколи не відчували на собі жахливих лихоліть війни. «Старти надій», спортивні змагання «Вище, сильніше, швидше!», шашковий турнір, які пройшли у школі – сьогодні лише такі заходи загартовують волю до перемог. 

Кількість очевидців тієї страшної війни зменшується щороку, тому зустрічі з такими людьми для молодого покоління є найбільш очікувані. Школярі у стінах свого навчального закладу раді були вітати ветерана Великої Вітчизняної війни, полковника у відставці, члена ради ветеранів Кам’янця-Подільського Олександра Григоровича Шеха. Його особисті спогади, документальні факти, декламування патріотичної лірики вкотре пройняли серця дітей сучасного покоління. 

Ніколи, мабуть, ніхто не зможе зрозуміти, відтворити в художніх фільмах чи книгах, нарисах, розповідях все те, що довелося пережити нашому народові в ту війну, якого лиха, горя принесла вона людям. Нехай ніколи не повториться все те, що пережито. Проведена декада пам’яті – це шана тим славним, героїчним сторінками Великої Вітчизняної війни.

Пам'ятати, щоб жити (Дню звільнення України від німецько-фашистських загарбників присвячується...)


Пам'ятати, щоб жити (Дню звільнення України від німецько-фашистських загарбників присвячується...)


Волонтерський загін  «Спадкоємці Перемоги» ЗОШ №10
Керівник Галян Ю.А.

0 коментарів:

Дописати коментар