неділю, 1 грудня 2013 р.

Тиждень толерантності


День толерантності. Підсумки.

З давніх-давен людина пізнавала навколишній світ, а також займалася освітою,вихованням, вчилась жити з людьми. Скільки людина існує як цивілізована особистість, стільки, мабуть, існує і поняття толерантності. А як така вона прокламована Декларацією принципів толерантності, затвердженою Резолюцією Генеральної Конференції ЮНЕСКО 16 листопада 1995 року.

З тих пір цей день щороку відзначається по усій планеті як Міжнародний день толерантності.

У Кам’янець-Подільській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №10 з 11 по 15 листопада проведено тематичний тиждень.

В рамках тижня толерантності у навчальному закладі проведено конкурси колажів «У світі толерантності» (5-6 класи), плакатів «Планета толерантності» (7-8 класи), буклетів «Толерантність – гармонія у різноманітності» (9-11 класи); тренінг для 6-х класів «Толерантність людини – найважливіша умова миру та злагоди в сім’ї, суспільстві, державі»; уроки Толерантності (2-11 класи); інформаційні п’ятихвилинки «Толерантність – це...» (1-11 класи); видано спецвипуск газети «Шкільний вісник».

15 листопада тиждень толерантності завершився відкритим виховним заходом «Толерантність як людська цінність», підготовлений та проведений учнями та класним керівником 5-Б класу. Тлумачення поняття «толерантність», формування за допомогою гумористичних сценок та інсценівок квітки толерантності, екскурси в історію та пісочна анімація забезпечили реалізацію головної мети – пам’ятати, що толерантна людина творить майбутнє життя. Вона з глибокою пошаною ставиться до традицій свого народу,до творів культури попередніх поколінь. Толерантна людина ніколи не зруйнує пам’ятник,не спалить книжку, не знищить картину. Навпаки, вона захистить – вірою, силою, розумом – минуле. Сучасне й майбутнє.


День толерантності. Підсумки.

День толерантності. Підсумки.

День толерантності. Підсумки.

0 коментарів:

Дописати коментар