понеділок, 2 грудня 2013 р.

Не згасне свіча пам’яті людської


Голодомор

У листопадові дні у наші серця постукала трагічна дата – 80-ті роковини голодомору 1932-1933 рр. Ці жахливі дні, що увійшли в історію своєю жорстокістю і звіринністю в людській подобі – незабутні, вони не знаходять прикладу в історії людства. 

Жахлива історія Великого Голоду на Україні в черговий раз зібрала у актовій залі ЗОШ І-ІІІ ст. №10 на годину пам’яті та скорботи «Не згасне свіча пам’яті людської» учнівський, педагогічний та батьківський колективи.

До присутніх зі словами вшанування пам’яті мільйонів співвітчизників звернулися учні та класний керівник 7-А класу Л.А. Коваль.

Зі сцени лунали вірші, історичні факти та розповіді очевидців тих страшних подій, засуджуючи злочинні дії тоталітарного режиму, наслідком яких стало знищення більше ніж 7 млн. людей, руйнування вікових традицій та духовної культури української нації.

Перегляд кадрів фото та кінохронік тих часів, не залишили нікого байдужим. Страшні кадри раз по раз луною відбивалися у душах та серцях глядачів, немов закликали пам’ятати ті жахливі миті голоду, аби більше не повторилися.

Учасники поминального заходу схилили голову в скорботній хвилині мовчання, запаливши свічки пам’яті, свічки пам’яті людської.

Голодомор

Голодомор

Анжела Шимкова

0 коментарів:

Дописати коментар