вівторок, 17 серпня 2010 р.

Журналістське перо не знає спочинку

Зустріч з Євгеном Куценко (газета "Подолянин")

Під час літньої практики учням ЗОШ №10 не довелось нудьгувати. Окрім навчально-виробничої практики, що тривала 2 тижні, учні мали змогу відвідати гурток журналістики.

З 1 по 10 червня редакція “Шкільного вісника” проводила школу молодого журналіста. Навчались усі бажаючі — як і юнкори газети, так і ті, хто хоче ними стати. Під час навчання відбулись зустрічі з журналістами міських, обласних та всеукраїнських видань. Редакцію “Шкільного вісника” відвідали: Віра Шпильова (“Голос України”), Оксана Свирида (“Експрес Поділля”) та Євген Куценко (“Подолянин”).

Круглі столи з відомими журналістами допомогли юнкорам зрозуміти суть журналістики, її важливість та роль у суспільстві. Кожен із гостей поділився своїм журналістським досвідом, що дало змогу слухачам зрозуміти на скільки ця професія цікава, потрібна, але, на жаль, не проста. Адже журналіст завжди у пошуку нових ідей, матеріалів та майже ніколи немає вихідних, оскільки завжди потрібно бути на місці події якомога швидше розповісти про те, що сталося. А як відомо, події не мають ні вихідних, ні дня і ночі. Якщо подія відбувається вночі — швидко протирай очі та вирушай на місце події. Щоб бути першим, щоб бути кращим і не пропустити головне.

Ось така вона — робота журналіста...

Проте розповіді професіоналів своєї справи не дуже злякали юнкорівців, оскільки вони за час своєї роботи у “Шкільному віснику” вже трохи встигли скуштувати” цього пирога. Звісно ж, бути кореспондентом шкільної газети простіше, проте не менш відповідально та складно. Адже, як і будь-якому іншому виданні, тут потрібно все зробити вчасно, достеменно та згідно графіку.

Але не тільки про це говорили юнкори з нашими гостями. У бесідах мали місце й кумедні історії, роздуми над різними проблемами та аналіз видань ЗМІ, який допоміг юним журналістам зрозуміти про що варто писати, як саме, а головне — навіщо.

Як відомо, все добре колись закінчується, так сталося і у нас. Заняття школи молодого журналіста добігли свого кінця. Але не думайте, що ми після цього відпочивала. Ні! Юнкори газети покинули редакцію з різноманітними завдання на літо, щоб вже у вересні ви, наші читачі, змогли побачити оновлену газету “Шкільний вісник”. Результат цих змін ви тримаєте у своїх руках. Відтепер у нас нові рубрики, дослідження, юнкори та фотокореспонденти, а головне - власний сайт: www.visnuk.blogspot.com. Заходьте та читайте свіжі новини он-лайн.

Ще однією приємною новиною є те, що зараз прес-центр “Шкільного вісника” активно працює над співпрацею з міськими, обласними та всеукраїнськими виданнями з метою публікації матеріалів своїх юнкорів у вищезгаданих виданнях.

Редакція газети “Шкільний вісник”

Зустріч з Оксаною Свиридою (газета "Експрес Поділля")

СПОГАД

Колись я вважала професію журналіста нудною, але коли я стала шкільним кореспондентом і поспілкувалась з журналістами різних газет, то переконалася, що це чудова професія.

Аня Семікова

Текст: Андрій Павловський | Фото: Ярослав Савчук

0 коментарів:

Дописати коментар