вівторок, 29 травня 2012 р.

"Birchen Miracle" - найкращий юнкорівський сайт 2012 року


Зліва направо: Анна Семікова (редактор газети "Шкільний вісник"), Андрій Становський (фотокореспондент газети "Шкільний вісник"), Наталія Гриценюк (головний редактор учнівської команди "Birchen Miracle"), Сергій Опанасюк (керівник проекту  "Birchen Miracle")  
Наші друзі та колеги по перу - проект "Birchen Miracle" села Берездова Славутського району - стали переможцем XV Національного конкурсу шкільних газет у номінації "Найкраща електронна газета". Тепер, коли після конкурсу минув певний час, усі хвилювання та емоції прийшли в норму, прес-центр газети "Шкільний вісник" вирішив поспілкуватися із переможцями найкращого юнкорівського сайту 2012-го року. Тим паче, що саме наш прес-центр минулого року переміг у цій же номінації. Нашим співрозмовником став Сергій Опанасюк - керівник проекту  "Birchen Miracle".

- Як воно - бути переможцем?
-  Відчуття перемоги - це завжди незрівнянне ні з чим та неповторне відчуття, що заряджає кожного масою позитивної енергії та бажанням творити щось нове. Але переможцями ми себе відчували недовго. Адже той об'єм роботи, над виконанням якого працює наш прес-центр не дозволяє спочивати на лаврах переможців. Крім того, не думаю, що всі колеги та учні школи зрозуміли те, наскільки нереальною є ця перемога для невеличкої сільської школи. Та й, можливо, ми самі не до кінця усвідомили важливість тієї високої оцінки журі, які виділили саме нашу електронну газету із тієї маси видань, що брали участь у конкурсі. Адже після конкурсу ми реально здали позиції і останній місяць наше видання працює лише на відсотків тридцать. Але це не тому, що ми зазнались чи сильно загордились. Просто після будь-якого підйому у творчості має обов'язково бути і спад. Це закономірність. Крім того, ми маємо допрацювати й інші напрями у своїй діяльності, щоб отримати максимальний результат у всьому.


-  Після перемог на конкурсах такого рівня завжди з'являються нові ідеї та плани на майбутнє. Як і куди будете рухатись далі?
-  Тільки вперед! Так, планів багато. Настільки багато, що навіть важко зосередитись на поточній діяльності. Але з цієї маси потрібно обрати кілька напрямків, що можливо охопити тими силами та ресурсами, якими ми реально володіємо. Якщо поглянути на роботу прес-центру, то ми плануємо виходити на новий рівень і, можливо, перерости з часом з таблоїдного видання у категорію більш якісної преси. Також плануємо готувати кваліфікованих фотокорів, що насичуватимуть наші видання більш якісними фотоматеріалами. Стосовно інтелектуальних конкурсів, то планів ще більше. Ми плануємо вийти на більш якісний рівень у наших інтелектуальних інтернет конкурсах з перевірки загальної ерудиції з української та англійської мов. Також не проти підтримати Вашу ідею про створення нового спільного конкурсу для юних журналістів. 

- Як Ви уже заначили, "Birchen Miracle" - це не тільки медійний проект, а й інтелектуальний. Як саме проводиться робота з підвищення інтелектуальних здібностей школярів?
-  Розвитком інтелектуальних здібностей у школярів забезпечується завдяки багатьом факторам. По-перше, ми працюємо над розвитком міжпредметних зв'язків. Завдяки цьому напряму учні краще розуміють багато фактів, що не розуміли лише в контексті одного предмету та можуть скласти свої знання, що нагадують пазли, в одну картинку. По-друге, ми працюємо над поглибленим вивченням окремих тем при написанні дослідницьких робіт. Майже всі учасники проекту є дійсними членами МАН. По-третє, ми працюємо над розвитком загальної ерудиції учнів та постійно проводимо інтелектуальні конкурси. Кожен з учнів нашої школи може взяти участь у 7 конкурсах нашого проекту, що відбуваються щорічно: брейн-ринги, чемпіонат з інтелектуального футболу, кубок села, інтернет-конкурси. Також ми беремо участь у всіх можливих конкурсах та фестивалях. 

-  Що побажаєте своїм колегам?
- Для всіх колег ми хочемо побажати творчої наснаги та запалу в усіх починаннях. І, звичайно, везіння, що підтримує вогонь творчості. А Вам також хочемо додати, щоб Ви залишались такими неповторними та не збавляли ходу. Адже бути кращими важко, а кращими з кращих - ще важче. Та ми впевнені, що Ви гідно справитесь з цим і підтвердите це звання і наступного року. Також хочемо побажати всім просто хорошого відпочинку влітку, адже не лише роботою ми живемо. Потрібно й інколи відпочивати.

Андрій Павловський, Анна Семікова, Андрій Становський

0 коментарів:

Дописати коментар